Skip to main content

 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Începând cu jumătatea lunii viitoare, vor intra în vigoare noi reglementări tehnice privind măsurile aplicabile clădirilor din zone inundabile.

Noile prevederi vor fi aplicate atunci când nivelul probabil al inundației depășește 0,80 m peste nivelul cotei de acces în clădire.

Aceste prevederi se adresează:

  • autorităților administrațiilor publice și organismelor de control
  • proiectanților
  • verificatorilor de proiecte
  • experților tehnici atestați
  • executanților
  • proprietarilor și beneficiarilor

Reglementarea tehnică identifică potențiale forme de avariere cauzate de inundații pentru diferite tipuri de clădiri, în funcție de sistemul structural.

Sunt descrise și prezentate în mod ilustrativ măsurile de adaptare pentru clădirile existente și cele noi, în funcție de caracterul temporar/permanent al măsurilor. Totodată, se iau în considerare exigențelor specifice și nivelurile de performanță corespunzătoare cerințelor de calitate la care trebuie să răspundă clădirile aflate în zone inundabile.

Sunt prezentate avantajele și dezavantajele aplicării acestor măsuri. Se analizează impactul lor în etapele de proiectare și execuție a lucrărilor de intervenții la clădirile existente sau proiectarea clădirilor noi. Se include, de asemenea, faza de monitorizare a comportamentului lor în exploatare. Se detaliază aspectele legate de criteriile economice și de prognozarea impactului generat de aplicarea măsurilor în timp, în scopul reducerii vulnerabilității clădirilor în ansamblu și a elementelor componente.

 

Deși ghidul abordează măsuri de adaptare pentru clădirile din zone inundabile, implementarea acestor măsuri și deciziile de dezvoltare urbană trebuie să aibă în vedere prioritizarea dezvoltării cu impact redus, începând cu măsurile preventive pentru reducerea riscurilor, apoi adoptarea soluțiilor verzi. Ulterior, se pot considera soluțiile verzi-gri, înainte de a recurge la soluțiile gri.Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri din social media, publicitate și analiză.
View more
Acceptă
Refuză